Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Wat te doen met klittenband?

klittenband

Klittenband is een veelgebruikte toepassing. Je komt het tegen bij kleding, in de bouwmarkt, wanneer objecten bij elkaar moeten worden geboden, in de ICT… Eigenlijk is het onmisbaar. Maar, waar kun je het allemaal voor gebruiken? En waar komt het vandaan?

klittenband

De oorsprong

De band is een Zwitserse uitvinding. Het is uitgevonden door Georges de Mestral. Hij bestudeerde een plant genaamd Klit of Arcticum. Hij merkte op dat de vruchten van deze plant bleven kleven aan de vacht van zijn hond. Ook zag hij het weer terug op zijn kleding. Hij bestudeerde het plantje nog wat beter en hij merkte ook op dat de klitten bedekt waren met kleine haakjes. Door deze haakjes was het mogelijk dat het zich kon aanhechten aan kleding en aan de vacht van de hond. Hij noemde de uitvinding Velcro. Dit is een samenvoeging van de woorden Velours (fluweel) en Crochet (haakje). Daarom noemen we het allemaal klittenband.

Toepassen bij kleding

De band kan worden ingezet bij kleding. Kleine kinderen die bijvoorbeeld nog helemaal niet kunnen veters strikken hebben veel hulp aan de band. Zo kan het de veters vervangen en kunnen zelfs de allerkleinsten hun eigen schoenen aan en uittrekken. Ook wordt het ook op andere manieren ingezet in de kledingindustrie. Zo kan het bijvoorbeeld ook drukknoopjes bij een jurk of een blouse vervangen. Bij tassen kom je het ook vaak tegen, als bijvoorbeeld sluitingsmateriaal voor de kleppen.

In de auto industrie

In de auto industrie kom je de band ook vaak tegen. Kijk maar eens naar de manier waarop de bekleding van de auto is vastgezet. Heel vaak kom je hiervoor ook de band tegen om het netjes te bevestigen. Ook bij de voetenmatten wordt het vaak gebruikt.

In de ICT

Niets is vervelender dan kabels in de ruimte te hebben die overal los rondslingeren. In de ICT wereld kan je dit ook zeker niet gebruiken, en daarom kun je de kabels beter bij elkaar houden. Dit kun je doen door middel van straps die gemaakt zijn van de aanhechtingsband of door middel van tyreps. Het ziet er dan niet alleen netter uit, maar ook is het beter voor de kabels als deze netjes bij elkaar gehouden worden.