Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Versiering in de tuin op koningsdag

Al jarenlang waren we massaal gewend om op 30 april koninginnedag te vieren, totdat onze voormalige koningin besloot om het stokje over te dragen aan haar zoon, Koning Willem Alexander, dit betekende niet alleen een wisseling van koning, het betekende ook dat we geen koninginnedag meer op 30 april zouden gaan vieren, maar het op zijn verjaardag plaats zou gaan vinden, 27 april is de nieuwe datum geworden en nog jaarlijks is dit een groot festijn. Niet alleen de plek waar de koning een bezoek zal brengen zal gesierd worden door versiering, maar het hele land. Op vlaggenmasten.nl kun je jouw Nederlandse vlag en een vlaggenmast bestellen. 

De vlag op koningsdag

Het is in Nederland een gebruik om op de verjaardag van de koning, koningin of van de prinses van Oranje, de vlag uit te hangen, dus dit gebeurt ook op koningsdag. Een vlaggenmast kopen, wanneer je deze nog niet hebt, is dan ook geen overbodige luxe en op de verjaardag van zijn vrouw en dochter mag je de vlag ook weer hijsen als feestdag. Bevrijdingsdag volgt al snel op koningsdag en daarom is dat voor veel mensen het teken om de tuin te versieren en zo krijgen straten steeds meer sfeer. 

Oranje versiering

Voor koningsdag is het belangrijk dat je de Nederlandse vlag en de oranje wimpel paraat hebt, om deze ‘s ochtends vroeg, na zonsopkomst buiten te kunnen hangen of hijsen en deze ‘s avonds voor zonsondergang weer naar binnen te halen. Ook kun je voor de gezelligheid leuke rood wit blauwe vlaggetjes halen en zijn er steeds meer mensen die een oranje strik voor om hun voordeur aanschaffen, om zo een beetje in het thema te blijven en zo de straten beetje bij beetje, wat meer kleur te kunnen geven om toch de sfeer goed te houden ondanks alles wat er in de wereld speelt.