Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Op deze dagen wordt de vlag in Nederland gehesen worden

De Nederlandse vlag die je bijvoorbeeld bij bosvlaggen.nl aan kunt schaffen, mag je zomaar iedere dag hijsen. Hier zijn in Nederland namelijk geen regels voor. Je bent dus niet strafbaar wanneer je de vlag zelf besluit te hijsen. Er zijn echter wel een aantal dagen in het jaar, waar je de gehesen vlag een stuk vaker zal tegenkomen in Nederland. Het is namelijk zo dat er in Nederland een aantal vaste dagen zijn waarop de vlag gehesen wordt door heel erg veel mensen door het hele land heen. Dit zijn voornamelijk feestdagen en herdenkingsdagen. Hieronder kun je hier meer over lezen!

De vlag uit op feestdagen

In Nederland wordt de vlag door het gehele land gehesen op bepaalde feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan bevrijdingsdag, of aan Koningsdag. Op deze dag zie je in Nederland door het hele land heen voluit gehesen vlaggen. Dit geeft de Nederlandse straten op die dagen vaak een extra feestelijk en gezellig gevoel. Het is dus zeker een goed idee om een nederlandse vlag kopen op je to-do lijstje te zetten! Wanneer je zelf ook een mooie Nederlandse vlag koopt, kun je deze namelijk ook op allerlei feestdagen hijsen. Hierdoor is jouw huis helemaal feestelijk en gezellig.

De vlag halfstok op herdenkingsdagen

Op herdenkingsdagen wordt de vlag in Nederland ook uitgehangen. Op deze dagen gebeurt dit echter alleen halfstok. Hiermee toon je medeleven en herdenking. Het halfstok hangen van de vlag laat dus zien dat je je bewust bent van de slechte gebeurtenissen en dat je deze ook echt herdenkt. De vlag gaat ook wel eens halfstok wanneer een heel erg belangrijk persoon in Nederland is overleden. Soms hangen mensen zelf ook de vlag halfstok wanneer een familielid is overleden. Ook dit mag. 

Er zijn dus positieve en negatieve dagen waarop de vlag uitgehangen wordt. Echter zijn beide dagen even belangrijk!