Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Natuurlijke schaduw creëren

boom-online-bestellen

Wanneer je een overkapping hebt die geen bescherming tegen de zon biedt, kan het erg warm worden. Een mogelijke oplossing hiervoor is om een plant over de overkapping te laten groeien, zoals een dakplataan. De plant zorgt dan voor natuurlijke schaduw onder de overkapping en voegt tegelijkertijd een groen element toe aan je tuin. Ook wanneer je geen overkapping hebt kan je een dakplataan gebruiken om schaduw te creëren. Je kunt de takken namelijk ook op een frame geleiden, de takken zijn namelijk sterk genoeg om zichzelf omhoog te houden. Zeker wanneer ze op een frame gebonden worden.

De typische voortuin

Wanneer je door een woonwijk loopt zie je al snel een patroon ontstaan in de voortuinen. De meeste voortuinen zijn hetzelfde ingedeeld. Er loopt meestal een recht tegelpad van de straat naar de voordeur en daarnaast ligt gras of staan planten. De laatste jaren willen mensen steeds meer een onderhoudsvrije tuin waardoor er minder vaak voor gras wordt gekozen. Alternatieven die in plaats van gras worden gebruikt zijn grind en kunstgras. Maar er zijn ook planten die vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Je hebt in ieder geval geen groene vingers nodig om een leuke tuin te hebben.

Coniferen planten als heg

Al heel lang worden er coniferen gebruikt als heg. Deze plant is namelijk het hele jaar door groen en vergt niet heel veel onderhoud. Coniferen snoei je meestal twee keer per jaar om ze in een mooie vorm te houden. Bij het snoeien zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten om schade te voorkomen. Want hoewel coniferen makkelijk zijn in onderhoud kunnen ze wel snel beschadigen. Zo kunnen de net gesnoeide punten van de conifeer kapotvriezen of verbranden, dus het is handig om het weer in de gaten te houden wanneer je wilt snoeien. In het begin hebben coniferen extra veel water nodig, maar dit neemt af met de tijd.