Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Kies voor een rookmelder lithium batterij

rookmelder lithium batterij

Wanneer je in huis een rookmelder wilt plaatsen kun je het best kiezen voor een rookmelder lithium batterij. Dit is natuurlijk met een bepaalde reden. Een lithium batterij kan namelijk tot wel tien jaar mee gaan. Dat is natuurlijk super lang en zo hoef je je ook nergens druk om te maken. Je zal namelijk niet ervaren dat de batterij leeg is. Natuurlijk kan de batterij ook wel leeg gaan, maar dit duurt dus super lang. Wanneer de batterij leeg is ben je niet beschermd, of in ieder geval, stel je bent aan het slapen en er breekt brand uit dan ben je misschien niet op tijd. Daar moet je ook niet aan denken. De rookmelder zal dan natuurlijk een alarm af laten gaan zodat je dan weet dat er iets aan de hand is. Mocht de batterij bijna leeg zijn dan zal hij dit ook aangeven. Dit is dus om te voorkomen dat je ineens zonder batterij zit.

rookmelder lithium batterij

Andere melders

Buiten een normale rookmelder lithium batterij heb je natuurlijk ook een rookmelder waar ook een koolstofmonoxide melder in zit. Dit is een gas die ook kan vrijkomen wanneer er iets verbrandt. Het probleem is alleen dat je dit gas niet kunt ruiken en ook niet kunt zien. Het gas is ook heel erg giftig en wanneer er teveel van in de lucht zit kun je een CO vergiftiging oplopen. In het ergste geval kun je hier ook dood aan gaan en dat wil je niet.

Plaatsing

Het is natuurlijk slim om een rookmelder lithium batterij op logische plekken te plaatsen zodat je dus altijd weet wanneer er brand is. Zo heb je de grootste kans dat het ook weer goed kan komen en dat je de brand dus kan blussen. Je wordt dan in ieder geval op tijd ingelicht zodat je in ieder geval naar buiten kan.