Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Keuken goedkoop – zonder af te doen op de prestaties

Keuken halen en dan meteen maar duur, of liever een keuken goedkoop aanschaffen? Er zijn dan natuurlijk wel verschillen in afwerking, in geplaatste apparatuur en soms ook wel in de kwaliteit van het hout en de keukenbladen. Wat goedkope en dure keukens wel gemeen met elkaar hebben is dat je er je keukenspullen in kwijt kunt en dat je er eten in kunt bereiden. Dat kun je dus chique doen, maar ook basic. 

Is 10.000 euro te veel voor een keuken?

In geld uitgedrukt ben je voor een duurdere keuken heel snel 20.000 euro of meer kwijt. De gemiddelde keuken verlaat de showroom voor een prijs tussen de 10.000 en 20.000 euro. En goedkoop begint een keuken te worden als je er zo’n 4.000 euro of minder voor neer moet tellen. Waar ligt dan dat enorme ‘gat’ tussen 4.000 en 20.000 euro? Aan de apparatuur die mist bij een keuken goedkoop? Nee, want in een dure keuken tref je ook niet elk apparaat aan. Lees maar verder.

Keuken open, keuken dicht

Wat opvalt aan een duurdere keuken is dat hij vaak een behoorlijk formaat heeft, soms zelfs in een riant U-formaat je ruimte kan domineren. Wie voor een keuken goedkoop gaat, heeft vaak ook niet de ruimte om zo’n riante inbouwkeuken te plaatsen. Of je zit met een kleine ruimte van ca. 2 bij 3 meter waar zo’n keuken nooit in past. Of je moet de inbouwkeuken gaan integreren met de woonkamer. Dan heb je niets aan een enorme keuken omdat dat gaat misstaan in je woonruimte. Dan is het net of je een keuken hebt met nog een stukje zitgedeelte eraan vast. 

Keuken goedkoop houden door B-merk apparatuur

Je kunt dus best een mooie goedkope keuken krijgen. Alleen dan van een beperkt formaat. Goedkoop is ook van toepassing op alle apparaten waar je keuken over beschikt. Ook hier weer is het niet zo dat keukens die aan de prijs zijn, een veel groter arsenaal aan apparatuur hebben dan budgetkeukens. Wel zie je vaak dat dure keukens op A-merken vertrouwen. En dat een goedkope keuken meer op B-merken of zelfs merkloze apparaten teruggrijpt. Maar is dat zo erg? Een apparaat doet het of het doet het niet. En in het laatste geval heb je garantie. 

Twee ovens en toch je keuken goedkoop gekocht?

Mooi is een voorbeeld dat iets zegt over een dure keuken. Ook al betaal je je blauw, de kans is uiterst klein dat je een goede pizza-oven in je keuken krijgt. Stel, je bent een echte pizzafanaat. Dan kun je zelfs in hele goede ovens nog niet de juiste temperatuur krijgen om een pizza in anderhalve minuut klaar te hebben. Dat wordt dan vaak een oven met schoorsteentje in je tuin. Er ontbreken dus zowel in goedkope als in dure keukens soms apparaten die je wel veel wilt gebruiken. Koop je nu een keuken goedkoop met een eenvoudige oven, dan schaf je daarnaast een metalen pizzaoven voor in de tuin erbij aan. Voor beide ovens betaal je dan 450 euro en 300 euro (de pizzaoven) en ben je klaar voor 750 euro. Koop je nu een dure keuken met een oven van 1200 euro, dan kun je nog steeds geen goede pizza’s bakken. En ben je wel 450 euro meer kwijt!

Meer weten? Ga naar de website van Keukendepot.nl