Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Je zonnepanelen terug verdienen

zonnepanelen installeren

Zonepanelen is een trending onderwerp in de afgelopen jaren. Overal hoor je dat zonepanelen je geld besparen, maar hoeveel dan? Of beter gezegd wanneer heb ik de installatie van de zonepanelen terug verdiend?

Hoeveel bespaar je?

Uitgaande van het feit dat de meeste mensen 6 zonnepanelen op het dak hebben liggen, levert dit je per jaar 260 euro op. Dit is hoeveel euro je bespaart met het terug leveren van stroom aan het aangesloten energie bedrijf. Dit kan verschillen door omstandigheden van buiten af. Wanneer in een jaar  minder zon uren zijn, leveren de panelen natuurlijk ook minder op. 260 euro is dus een gemiddelde per jaar.

zonnepanelen installeren

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen installeren verschilt per hoeveelheid zonepanelen. Voor het installeren van 6 zonnepanelen betaal je al gauw 3700 euro. Echter wordt zonnepanelen installeren goedkoper wanneer je meer zonepanelen laat installeren. Voor 10 zonepanelen betaal je bijvoorbeeld 5400 euro.

Hoelang gaan zonepanelen mee?

Zonepanelen worden op je dak gelegd met de intentie om lang mee te gaan. Echter verschilt het wel per fabrikant hoelang de garantie duurt van de panelen. Wanneer je een goedkoper paneel laat installeren, za deze eerder stuk gaan. Gemiddeld gaan zonnepanelen 25 tot 30 jaar mee.

In hoeveel jaar heb ik mijn zonepanelen terugverdiend?

Uitgaande van het rekenvoorbeeld van 6 zonepanelen, leveren de zonepanelen per jaar 260 euro op. Deel de totale kosten van 3100 euro door deze 260 en je komt op ongeveer 8,5 jaar. Na 8,5 jaar ga je dus winst maken op je zonepanelen. Uitgaande van de gemiddelde levensduur van 25 jaar, kun je nog 16,5 jaar winst maken. Dat zou neer komen op een 4200 euro.
Let op: de regels voor het vergoeden van het terug leveren van stroom veranderen vanaf 2023. Vanaf dit jaar hoeft de energie maatschappij niet meer te betalen voor het terug leveren. Hierdoor verandert het jaarlijks opgeleverde geld. Er wordt dan alleen nog gerekend met stroom wat je bespaart hebt door de elektriciteit van de panelen meteen te gebruiken.