Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Het gemak van een verwarmde spiegel in de badkamer

Infrarood spiegelverwarming

Iedereen vindt het heerlijk om na het douchen zichzelf even te bekijken in de spiegel. Vrouwen besteden aandacht aan hun haar, mannen willen zien wat ze doen tijdens het scheren. Maar, wat nu als de badkamerspiegel na een warme douche compleet beslagen is? Constant een hand vrijmaken om de spiegel schoon te wrijven is geen oplossing.

Jezelf verzorgen moet een prettige bezigheid zijn, geen gevecht met de elementen. Toch is de oplossing vrij eenvoudig. Een badkamerspiegel met Infrarood spiegelverwarming zorgt voor extra verwarming en dat je altijd de spiegel kunt gebruiken waar deze voor bedoeld is.

Infrarood spiegelverwarming

Een verwarmde spiegel biedt meer dan alleen goed zicht

Onbeslagen badkamerspiegels of antiwasem spiegels hebben een soort gestroomlijnd verwarmingselement dat achter de spiegel is geïnstalleerd. Wanneer ingeschakeld, blijft de spiegel droog en verspreidt het een warmte over het oppervlak van de spiegel. De spiegel wordt daarmee ontwasemt, hierdoor kun je altijd de spiegel gebruiken, ook wanneer de badkamer extreem vochtig is.

Een spiegel met Infrarood spiegelverwarming is eigenlijk een warmtepaneel met veiligheidsglas, dat aan alle veiligheidseisen voldoet om goed te kunnen functioneren in vochtige ruimten. Het doel van deze spiegel is niet alleen voor het verwezenlijken van een onbeslagen spiegel, maar ook voor het hebben van een extra warmtebron in een vochtige ruimte.

Waarom kiezen voor een Infrarood spiegelverwarming?

1. Het houdt schimmel buiten de badkamer. Een vochtige badkamer is gevoelig voor schimmel. Infraroodpanelen verwarmen en drogen de muren in plaats van de lucht. Het is de perfecte oplossing om ongewenste nattigheid te voorkomen.

2. Bespaar ruimte. Er zijn tal van verschillende ontwerp- en montage mogelijkheden om dit soort infrarood panelen te integreren in je badkamer. Er zijn ontwerpen die dubbele functies vervullen om zo nog meer ruimte te besparen, waardoor de badkamer er nog fraaier uit komt te zien.

3. Bespaar tijd. Voordat je naar je werk gaat vlug even douchen en jezelf opfrissen is meestal een haast klus. Telkens de spiegel droog vegen is dan iets wat je er niet bij kan hebben. Een wasemvrije spiegel zorgt dat spiegel droog blijft.

4. Energiebesparend. Infraroodpanelen verbruiken weinig stroom in vergelijking met bijvoorbeeld elektrische radiatoren of kachels. De temperatuur is exact te regelen door de geavanceerde thermostaten, die minder energie verbruiken dan welk ander verwarmingssysteem dan ook.

5. Geeft het spa-gevoel. Na het gemak is dit misschien wel een van de belangrijkste argumenten om je over de streep te trekken een Infrarood spiegelpaneel aan te schaffen. De warmte die uitstraalt, zorgt voor een aangename en ontspannen ervaring, zodat je altijd met plezier de badkamer binnen treedt.