Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Een rolluik kopen voor optimale zonwering doe je bij directeenrolluik.nl

Als de zon op de ruiten schijnt, dan kan dat op verschillende momenten leiden tot zowel positieve als negatieve effecten. Het kan zelfs zo zijn dat de zonnestralen op 1 en hetzelfde moment zowel nadelig als voordelig zijn. Daarom kan het een goed idee zijn om een rolluik te kopen. In de winter is het bijvoorbeeld wel fijn als de zonnestralen op de ruiten schijnen, want daardoor wordt het in je woning vaak wat warmer. In de winter is de zon niet krachtig genoeg om het meteen op te laten warmen tot 20 graden Celsius, maar het kan toch wel een verschil maken van 1 of 2 graden. Daardoor hoeft te verwarming net even wat minder hard te branden en dus kan de zon zo de kosten van de energierekening omlaag brengen. Maar diezelfde zon op de ruiten in de zomer kan voor een flinke toename in temperatuur zorgen. Dat is in de zomer uiteraard een flink nadeel. De kachel staat sowieso uit, dus energie zal je niet besparen. Het is in de zomer binnen in je huis vaak sowieso al ver boven de 20 graden zonder de extra warmte van de zon. Als de zon via het broeikaseffect nog eens extra warmte binnen brengt, dan is het binnen al snel veel te warm. De zon op de ruiten is dan alles behalve wenselijk. Los van de warmte, heb je ook te maken met zonlicht. Ook dat kan een voordeel zijn als je juist wat extra licht in je huis wil, maar het kan ook een nadeel zijn als je juist wat duisternis wenst. Daarom kan de zon in de winter een voor- en een nadeel zijn op hetzelfde moment. De zon geeft dan wel wat warmte, maar schijnt ook te direct in je woning. Om deze voor- en nadelen zelf wat meer te reguleren, kun je en rolluik kopen. Dit kun je doen bij directeenrolluik.nl. Door een rolluik te kopen, heb je aan de buitenzijde van het raam een zonwering. Daardoor maakt de zon geen contact meer met het glas en kan er geen opwarming van de woning plaatvinden via de zonnestralen. Als het winter is, dan kun je het rolluik open laten, tenzij de zon direct naar binnen schijnt. In de zomer kun je de rolluiken dicht houden om het binnen zo koel mogelijk te houden. Naast het feit dat je met rolluiken het licht en de warmte van de zon kunt weren, kun je ook de privacy garanderen. Door een rolluik te kopen, kun je ramen afsluiten, zodat niemand naar binnen kan kijken. 

Surf naar de website om direct een rolluik te kopen 

Als je een rolluik wilt kopen, dan kun je alvast terecht op de site van directeenrolluik.nl. Hier kun je meteen zien wat voor soort rolluiken je kunt kopen. Zo kun je wat betreft zonweringen bij directeenrolluik.nl in ieder geval terecht voor: 

  • Screens
  • Standaard rolluik
  • Gekoppeld rolluik

Een screen of een rolluik?

Een rolluik heeft als nadeel dat je meteen 100% van het zonlicht en je uitzicht blokkeert. Screens blokkeren het zonlicht niet volledig en geven je de mogelijkheid om naar buiten te kijken. Als je echter een rolluik gaat kopen, dan heb je ook meteen een anti inbraaksysteem voor de ramen.