Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

De voordelen van rockpanel platen

Rockpanel platen

Voor een goede afwerken van je huis, bedrijfsgebouw of ander gebouw, dan zijn rockpanel platen een goede oplossing. Met een paneel van Rockpanel kun je gevels mooi strak bekleden en dakgoten stijlvol afwerken. Maar wat is rockpanel eigenlijk en wat zijn de voordelen van dit materiaal?

Wat is rockpanel?

Rockpanel is van de makers van Rockwool, het bekende steenwol isolatiemateriaal. Rockpanel panelen zijn gemaakt van basalt. Dit is het gesteente, dat ontstaat als de lava na een vulkaanuitbarsting stolt. Met elke nieuwe vulkaanuitbarsting ontstaat er nieuw basalt. Het is dus een natuurlijk materiaal, dat op natuurlijke wijze wordt aangevuld. Van de basalt wordt steenwol gemaakt, dat wordt geperst tot panelen met een hoge dichtheid. Vervolgens wordt er voor de decoratie een gekleurde coating aangebracht.

Rockpanel platen

Waarvoor wordt rockpanel gebruikt?

Doordat de panelen in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar zijn, zijn ze geschikt als gevelbekleding voor elk gebouw. Je kunt een bestaand gebouw een volledig nieuw uiterlijk geven of nieuwbouw helemaal afwerken. Doordat de panelen eenvoudig te bewerken zijn, kunnen ze in elke gewenste vorm en maat worden gezaagd. Ze zijn daarom zeer geschikt voor moderne gebouwen in de meest uiteenlopende geometrische vormen. Voor een natuurlijke uitstraling kies je voor de panelen met een hout-dessin. Zo heb je de schoonheid van hout, zonder het onderhoud dat bij echte houten gevelbekleding hoort. De platen zijn daarnaast geschikt om dakranden af te werken of details in het gebouw extra te benadrukken.

De voordelen van rockpanel platen

Rockpanel platen zijn lichtgewicht en daardoor gemakkelijk naar de juiste plek te tillen. Ze zijn eenvoudig te bewerken zonder speciaal gereedschap. De platen zijn op maat te zagen met een standaard cirkelzaag. Bovendien hoef je na het zagen de randen niet te behandelen. De rockpanel panelen zijn eenvoudig te bevestigen met schroeven of gewoon met lijm. Ze zijn naadloos te bevestigen voor een strakke afwerking. Door de coating kun je erop rekenen, dat de panelen jarenlang mooi blijven. De rockpanel panelen zijn waterafstotend en vochtbestendig. Ze kunnen dus elke weersomstandigheid aan.