Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

De voordelen van een terras overkapping in je tuin

terras overkapping

Wanneer je een mooie tuin hebt dan wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je vaker buiten kan zitten, ook op dagen dat het niet prachtig weer is? Dat doe je met een terras overkapping. De overkapping komt in veel vormen en maten, waardoor er altijd wel eentje bij zit voor jou.

Een overkapping die losstaat

Je kunt natuurlijk kiezen voor een terras overkapping die los staat van de woning. Het voordeel hiervan is dat het vaak een betaalbare optie is en dat je deze ook weer naar beneden kunt halen wanneer daar behoefte aan is. Het nadeel is echter dat je vaak zit met een overkapping die niet heel goed bestendig is tegen flink heftig weer. Denk bijvoorbeeld aan een storm of fikse wind. Een partytent kan dat niet zomaar aan. Dan is het dus beter om te kiezen voor een terras overkapping die tegen de gevel aan staat of er zelfs aan bevestigd is. 

terras overkapping

Een terras overkapping tegen de gevel

Een overkapping kun je ook heel gemakkelijk laten vastmaken aan de gevel. Dan is het geheel een stuk steviger. Je terras moet dan natuurlijk ook wel tegen de gevel aan staan anders heb je er nog niets aan. Wanneer dat echter zo is dan zal de terras overkapping ervoor zorgen dat je veel meer buiten kunt zitten, ook als het koud en nat is.