Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

De voordelen van een loungebank in de tuin

houten loungebank in tuin

Tuinmeubelen uitkiezen

Nieuwe tuinmeubelen uitkiezen kan nog een hele klus zijn. Er zijn natuurlijk veel verschillenden modellen, merken en kleuren op de markt waar je uit kunt kiezen. Waarschijnlijk vallen er in het voorjaar ook bij jou op de mat wekelijks folders waar onder meer tuinmeubelen in staan. Je ziet de mooiste exemplaren voorbij komen. De één is nog mooier dan de ander. Welke trends zijn er dit jaar?

Welke modellen zijn er zo al

Zoals hierboven al gezegd heb je een brede keuze bij het uitzoeken van tuinmeubelen. Hieronder geven we kort aan welke modellen er zo al zijn.

De traditionele tuinmeubelen

Om te beginnen hebben we de traditionele tuinmeubelen. Dit zijn vaak de tafel met een viertal of zestal stoelen er om heen. Bij de meeste stoelen kun je de rugleuning van positie veranderen waardoor je ook wat meer achterover kunt kiezen. Overigens zijn er ook genoeg modellen tuinstoelen die een vaste rugleuning hebben.

houten loungebank in tuin

Loungesets

Loungesets zijn nog steeds erg populair. De loungeset heeft inmiddels al weer heel wat jaartjes geleden zijn intrede gedaan. Veel mensen hebben naast een traditionele tuinset ook een loungeset in de tuin. Bijvoorbeeld op een tweede terrasje in de tuin om nog meer zonuren te kunnen pakken.

Bij de loungesets kun je kiezen uit de kunststof varianten en de houten varianten. Zo kun je kiezen voor een houten loungebank in tuin. Bij een houten loungebank in de tuin, maar ook bij een kunststof variant, is het aan te bevelen om kussens te plaatsen. Hierdoor zit je net wat fijner.

Het voordeel van een loungebank is ten eerste dat je lekker languit kunt liggen in de tuin. Het is net alsof je in de huiskamer op de bank ligt.

Ten tweede is een loungebank praktisch met het oog op de ruimte. Door het plaatsen van een bank benut je de ruimte optimaal. Als je stoelen hebt, dan plaats je deze meestal wat meer uit elkaar en daardoor verlies je ruimte.

Als je kiest voor een bank in de loungeset stijl dan creëer je met één meubelstuk in één klap meerdere zitplaatsen.