Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Badkamerlekkages: wat je moet weten over reparaties en verzekeringen

lekdetectie Amsterdam

Lekkages behoren zonder twijfel tot de vervelendste problemen die je in huis kunt hebben. Een van de plekken waar deze problemen relatief makkelijk kunnen ontstaan is de badkamer. Een lekkage in de badkamer is misschien wel extra vervelend, want vaak leidt dit ertoe dat je bepaalde voorzieningen in de badkamer tijdelijk niet kunt gebruiken. Dat is dan ook gelijk een goede reden om snel deze lekkage te verhelpen. De andere reden is dat lekkages en schade die daardoor ontstaat altijd erger worden als je het op z’n beloop laat. 

Hoe kan reparatie in z’n werk gaan?

Hoe het repareren van een lekkage badkamer in z’n werk gaat hangt af van het type lekkage en van de locatie. Zo is het bij lekkende voegen simpel: deze voegen kun je simpelweg herstellen of opnieuw aanbrengen. Wanneer het gaat om een lekkende waterleiding is de oplossing minder eenvoudig. De buis zelf zou gerepareerd kunnen worden, maar ook kan een deel van de buis geheel worden vervangen. Soms moeten daarvoor een of meerdere tegels uit de vloer of wand worden weggehaald. Deze tegels kunnen daarna meestal niet opnieuw worden gebruikt.

lekdetectie Amsterdam

Dit moet je weten over schade en verzekeringswerk

Als je een lekkage in de badkamer laat detecteren en repareren wil je natuurlijk weten of de (opstal)verzekering dit vergoedt. Welnu, ook dit hangt van de situatie af. Men kijkt bijvoorbeeld of de lekkage het gevolg is van matig onderhoud of andere te verwijten fouten. Is dit het geval, dan hoef je niet op financiële hulp van de verzekering te rekenen. Als het echter om lekkage in leidingwerk gaat, zeker als deze buizen bijvoorbeeld onder de badkamervloer zitten, dan heb je een goede kans dat de verzekering de te maken kosten vergoedt.