Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Altijd een slotenmaker Dordrecht in de buurt

slotenmaker Dordrecht

Wanneer er problemen zijn met de sloten in jouw huis dan kun je een slotenmaker Dordrecht inschakelen. Deze zijn er om jouw sloten te repareren of een nieuw slot te installeren. Wat voor slot hoor ik je denken? Er zijn zoveel soorten sloten, maar de slotenmaker zal je altijd passend advies geven over welk slot goed zal werken voor jouw deuren en ramen.

slotenmaker Dordrecht

Welk slot bij jouw deur of raam past hangt volledig af van het type deur, draairichting van de deur en van welk materiaal de deur is gemaakt. Hieronder noem ik de soorten sloten die een slotenmaker Dordrecht kan installeren:

  • Kierstandhouder. Dit is een metalen beugel of ketting die verbonden zit tussen de deur en het kozijn. Wanneer je de kierstandhouder dichtzet kan de deur niet verder dan tien centimeter open gedaan worden. Deze sloten zie je vaak terug bij wantrouwende mensen die niet willen dat mensen meteen binnenkomen bij het open doen van de deur.
  • Raamboom. Dit is een extra beveiliging in de vorm van een klink. Deze zit aan de binnenkant van je raam of deur en door de hendel omlaag te draaien zet je de deur of raam op slot. Raambomen komen ook voor met slot of een knop die moet indrukken.
  • Een penslot bestaat uit twee metalen pennen die in het muurframe schuiven waardoor de deur vast staat in een plaat in de muur. 
  • Meerpuntssluiting is een veelvoorkomend slot. Hierbij sluit het slot op meerdere plekken tegelijk tussen de deur en het kozijn.
  • Oplegslot met dag- en nachtschoot is een slot wat veel terugkomt in oudere woningen. Dit slot zit aan de binnenkant van de deur en het kozijn. Je opent het slot met een schuifhendel of een draaiknop.
  • Insteekslot met dag-en nachtschoot is het meest voorkomend en wordt in alle nieuwbouwwoningen standaard geplaatst.