Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

4 aanpassingen die je kunt doen aan je woning om ongedierte buiten de deur te houden

sigma s2u allure gloss

Hoewel de meesten van ons huisdieren hartstikke gezellig vinden, hebben we ongedierte liever niet in huis. Ze hebben iets viezigs en kunnen je woning een stuk minder aantrekkelijk maken. In dit artikel geef ik je enkele tips voor aanpassingen die je kunt doen om je woning ongediertevrij te houden. 

Het plaatsen van horren

In de lente en in de zomer zetten we graag onze ramen en deuren open om het huis te luchten. Toch is dit ook een soort warm welkom voor ongedierte, ze kunnen zo immers heel makkelijk naar binnen. Het plaatsen van horren is dan ook een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat de beestjes zoveel mogelijk buiten blijven, maar dat jij wel je huis kunt luchten. Ook in het najaar, wanneer het goed is om je woning te blijven ventileren, kunnen horren een goede uitkomst zijn. 

Gaten en kieren dichten

Ongedierte komt door de kleinste gaatjes en kieren naar binnen en is dan ook vrij lastig buiten de deur te houden. Je moet maar zo denken: als ze naar binnen willen, dan komen ze er toch wel. Toch moet je het ze niet te makkelijk maken. Het is dan ook goed om je woning eens goed te controleren op gaten en kieren en deze te dichten. Hierdoor beperk je het aantal toegangswegen voor het ongedierte, waardoor ze het veelal ergens anders zullen zoeken.

Is het ongedierte al in huis? Dan kan ongediertebestrijding de enige oplossing zijn. Er zijn verschillende gespecialiseerde ongediertebestrijders die het ongedierte graag voor je wegwerken. Zo kun je bijvoorbeeld je ongediertebestrijding in Hoogeveen uitbesteden.

Plaats vochtvreters in vochtige ruimtes

Veel insecten houden ervan om zich op vochtige, warme plekken te nestelen. Denk hierbij aan die vervelende zilvervisjes die je overal voorbij ziet schieten. Door het huis voldoende te ventileren, zorg je ervoor dat de luchtvochtigheid lager blijft. Maar ook vochtvreters kunnen helpen bij het voorkomen van ongedierte in vochtige ruimtes. Deze halen het vocht uit de lucht, waardoor de luchtvochtigheid lager wordt. Een lagere luchtvochtigheid zorgt voor een minder aantrekkelijke nestelplek voor ongedierte. 

Controleer de ruimtes regelmatig

Misschien kom je in het hele jaar slechts twee keer op zolder of in je kelder. De rest van het jaar heb je geen idee wat zich in die ruimtes afspeelt. Waarschijnlijk niet zo veel, maar het kan best zijn dat ongedierte zich in die tijd nestelt. Door je zolder en kelder eens in de zoveel tijd goed te inspecteren, kun je op tijd maatregelen nemen als er aanwijzingen zijn voor ongedierte. Hierdoor kun je jezelf een hoop ellende besparen.