Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

3 tips hoe een velvet hoekbank bij jouw in huis past

velvet hoekbank

Ben jij op zoek naar een nieuwe bank voor in jouw interieur? Lees dan snel verder want in dit artikel geef ik je een aantal tips bij het uitzoeken van een nieuwe hoekbank.

Kies de juiste grootte van de bank

Als je een nieuwe bank wilt aanschaffen is het belangrijk dat je de juiste maat koopt. Als je een ruime woning hebt kun je gerust een grote hoekbank neerzetten, maar wanneer je woning wat kleiner is moet de bank ook wat kleiner zijn. Als je een grote hoekbank in een kleine woonkamer plaatst wordt het erg krap en staan alle meubelstukken erg dicht op elkaar. Zorg dus dat je voldoende ruimte lang de bank overhoud om een ruime uitstraling te geven aan de interieur.

velvet hoekbank

Kies een kleur die bij je interieur past

Het is ook erg belangrijk dat de kleur van de bank past bij de rest van de woning. Als je allemaal witte meubels en accessoires hebt is het niet mooi om een zwarte bank neer te zetten. Probeer een kleur te kiezen die vaker terug komt in de rest van je interieur. Stel je hebt een zwarte bijzettafel met gouden en groene accessoires erop en een lamp met een groene lampenkap. Dan is het mooi om een zwarte bank aan te schaffen. De kleur zwart komt dan ook terug in de bijzettafel, maar de accessoires zijn een andere kleur waardoor er een mooi contrast ontstaat. Dit is belangrijk, want wanneer je alles in dezelfde kleur hebt krijgt het een wat saaiere uitstraling en is er niks meer wat opvalt.

Kies materiaal dat vaker terug komt in de rest van je interieur

De materiaalkeuze is ook zeker niet onbelangrijk. Net als bij de kleur keuze is het bij het kiezen van het materiaal ook belangrijk dat dit materiaal vaker terugkomt in je interieur. Als je een velvet lampenkap hebt is het mooi om een velvet hoekbank te kiezen. Een velvet hoekbank straalt veel luxe uit in je interieur, maar je moet wel opletten dat je niet teveel velvet stof in je interieur verwerkt. Het zorgen voor een juiste balans tussen materiaalsoorten is dus de gouden tip.