Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Zonwering bedienen met somfy handzenders

Somfy handzenders

Als je thuis zonwering hebt hangen en je krijgt last van de sterke zon dan moet je vaak opstaan en handmatig de zonwering omlaag doen. Vaak heb je hier dan een knopje voor, maar ook komt het nog steeds voor dat je de zonwering handmatig moet uitdraaien. Dit kan erg vervelend zijn als je in de zomer enorm vaak last hebt van de zon. Je moet namelijk elke keer opstaan om de schakelaar te gebruiken of je moet zelfs handmatig de zonwering uitdraaien. Dit kan ook anders en dat kan dan met een Somfy handzender. 

Somfy handzenders

Werkt een somfy handzender met mijn zonwering?

Een handzender installeren zoals de Somfy handzender heeft alleen nut als de zonwering al automatisch kan bewegen. Als je de zonwering dus automatisch moet uitdraaien is het niet mogelijk. Dit heeft ermee te maken dat de Somfy handzender gekoppeld wordt aan de schakelaar van de zonwering. Een zonwering die je automatisch moet uitdraaien beschikt niet over een schakelaar. Daarnaast kunnen ook niet alle schakelaars verbinden met de Somfy handzender en in dat geval moet er ook een nieuwe schakelaar geïnstalleerd worden. Als je dan direct kiest voor een Somfy schakelaar, is het ook vaak mogelijk om je mobiele telefoon aan de schakelaar te verbinden. In dat geval wordt het ook mogelijk om met je mobiele telefoon de zonwering te bedienen. 

Kan ik zelf een somfy handzender installeren?

Het installeren van een Somfy schakelaar of een Somfy handzender is vrij eenvoudig. Toch kan het moeilijk zijn als je zelf geen verstand hebt van elektronische apparaten en schakelaars. In dat geval kan je het beste een Somfy handzender en een Somfy schakelaar laten monteren door een expert op dit gebied. Ook kan je het natuurlijk aan een vriend of een familielid vragen die er verstand van heeft. Je bent dan zeker goedkoper of zelfs kosteloos uit.