Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Houd de lucht in je huis veilig

Jouw huis, daar woon je met je gezin. Jullie thuis is dan ook een veilige haven. Het is de plek waar jullie samen eten, samen slapen en samen wonen. Het is de plaats waar jullie samen gelukkig zijn en waar jullie kunnen genieten van elkaars gezelschap.  Wanneer je in huis woont met je dierbaren zal je er dan ook alles voor doen om jullie huis veilig te houden. Die veiligheid gaat verder dan een slot op de deur. Veiligheid met je gezin gaat heel ver, en jij bent bereid om drastische stappen te nemen. Zo denk je eraan wanneer je gaat klussen dat je verf gebruikt die geen gevaarlijke chemische dampen afgeeft. Je past op met verf op basis van oplosmiddel binnenshuis. Liever gebruik je acrylverf waar minder zware chemicaliën in verwerkt zitten.  Roken doe je natuurlijk ook buitenshuis; eigenlijk zou je het liefste willen stoppen met roken maar tot die tijd steek je af en toe een sigaret op in jullie achtertuin. De lucht in jullie huis is, kortom, zo schoon en zo veilig mogelijk want jij streeft naar een gezond leefklimaat.

koolmonoxidemelderwinkellogo

Tref je maatregelen tegen brand
Bij veiligheid denk je natuurlijk direct ook aan brandveiligheid. Jij zorgt ervoor dat sigaretten en aanstekers niet binnen het bereik van jullie kinderen worden bewaard. In jullie keuken kan je een blusdeken ophangen, en zowel jij als je vrouw zijn op de hoogte van de juiste handelwijze bij vlam in de pan. Er staan altijd deksels klaar wanneer er gekookt wordt om een vlam in de pan mee te kunnen doven. Toch kan je brand in je huis niet altijd voorkomen; rond de kerstperiode staan er vaak brandende kaarsen in jullie huiskamer. Wanneer er een kind of volwassene te dicht langs loopt kan het zomaar gebeuren dat kleding, haren of een gordijn vlam vatten. Daarom moet je altijd voorzichtig zijn met open vuur in je huis. Dat geldt voor kaarsen maar bijvoorbeeld ook voor de open haard. De open haard laat je dan ook eens per jaar goed onderhouden. Het rookkanaal laat je schoonmaken door de schoorsteenveger om schoorsteenbrand te voorkomen.  Je zal echter altijd zien dat brand uitbreekt wanneer jij zelf niet in de buurt bent. Een stekkerdoos waar opeens een kortsluiting in ontstaat of een defect in jullie meterkast kan al voldoende zijn om jullie woning, jullie veilige haven, in lichterlaaie te zetten. In dat geval ben je blij met een rookmelder.

Een rookmelder voor de zekerheid
Wanneer je jullie huis beveiligt kan je niet volstaan met één rookmelder. Je zult meerdere rookmelders nodig hebben om iedere ruimte van jullie huis te bewaken. Zo’n rookmelder moet immers zo snel mogelijk kunnen reageren op een brandhaard in jullie woning. Je zal er dus in iedere ruimte in je huis één moeten ophangen, en die rookmelders moet je ook iedere maand testen. Je zal moeten kijken of ze het nog doen. Rookmelders werken namelijk op een batterij. Op die manier zorg je ervoor dat jij en je gezin veilig zijn in jullie huis; jij doet jouw deel en dat geeft een goed gevoel.