Direct Huren Hoogeveen

Huren omstreken Hoogeveen

Bouwkundige keuring van een woning

Als aankoopmakelaar raden wij de koper regelmatig aan om een bouwtechnische keuring aan de woning te laten doen. Dit doen wij uiteraard om de bouwkundige zwakke punten van de woning en de bijbehorende herstelkosten in kaart te brengen. niet alleen in de nabije toekomst, maar ook op de lange termijn. Als koper leer je je nieuwe huis echt goed kennen. 

Over vijf jaar is iets dat nu in goede staat verkeert, zoals het bitumen op het platte dak, aan vervanging toe. Het kan zijn dat een rechttoe rechtaan appartement met een goede actieve VvE en een goed onderhoudsplan (MJOP) het geval is als wij geen bouwkundige keuring adviseren. De koper is verantwoordelijk voor het dekken van de ongeveer € 350,- aan kosten voor een structurele inspectie, inclusief btw.

Waarom hebben gebouwen inspecties nodig?

U moet goed voorbereid zijn, want een huis kopen is een grote stap. Omdat het duur is, is het logisch dat u volledig geïnformeerd wilt zijn. Een bezichtiging is verstandig, zeker als u van plan bent een oudere woning te kopen. Natuurlijk ben je al hals over kop gevallen voor het huis. De inspectie brengt eventuele zwakke plekken in de woning aan het licht, waardoor u zowel mondeling als schriftelijk sterker staat. Door dit te doen, kunt u mogelijk nog steeds een lagere prijs bedingen of een reparatie aanvragen.

Wat kost een inspectie van een gebouw?

Onze hypotheekadviseurs kunnen u naast uw hypotheek ook helpen met de bouwtechnische keuring. U betaalt 375 euro als wij het voor u regelen. Als de bank niet vereist dat u er een krijgt, is de bouwkundige keuring niet fiscaal aftrekbaar. Als de taxateur bijvoorbeeld constateert dat er achterstallig onderhoud nodig is, gebeurt dit.

Observatie: Neem een ​​doorslaggevende voorwaarde van bouwkundige inspectie op.

In afwachting van het bouwkundig rapport kunt u regelmatig de voorlopige koopovereenkomst ondertekenen. Dan is het zinvol om in de ontbindende voorwaarden te bedingen dat het bedrag aan achterstallig onderhoud niet groter mag zijn dan X. Mocht dit het geval blijken te zijn, dan staat het u vrij om de opdracht te annuleren en uw zaken elders onder te brengen, of u kunt hervat de gesprekken met de verkoper. Voordat u iets tekent, kunt u ook een keuring laten doen. Daarna brengt u in afwachting van bezichtiging een bod uit op de woning. Meer weten over het voorlopig koopcontract? Lees deze 8 aanvullende tips.